De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Help, al mijn collega’s zijn op vakantie!

1 augustus 2024

Hoogzomer op kantoor. De zon schijnt, de meeste collega’s op vakantie en jij zit hard te buffelen achter je computer. Hoe kan je die tijd goed besteden?

Het kan natuurlijk zijn dat je het juist extra druk hebt als je collega’s op vakantie zijn. Hetzelfde werk moet gedaan worden door minder mensen. Maar het kan ook zijn dat het juist heel rustig is omdat ‘iedereen’ weg is. In dit geval is het slim om van de nood een deugt te maken en toch productief te blijven.

Hier wat tips en tricks:

• Geniet van de rust

Natuurlijk mis je jouw collega’s, maar je kan nu wel lekker genieten van de rust op kantoor. Geen collega’s die bellen of langs komen lopen aan je bureau. Hét moment om goed geconcentreerd te werken. En om zelf op te laden. Maak vooral gebruik van de rust.

• Maak een inhaalslag

Als de zomerrust heerst is het misschien een mooie gelegenheid om achterstallig werk in te halen. Je kan nu tijd besteden aan taken die je hebt uitgesteld, oude e-mails wegwerken en het bijwerken van de administratie.

• Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

De tijd die je nu hebt, kan je ook gebruiken om te investeren in jezelf en je persoonlijke vaardigheden. Je kan een cursus volgen, vakliteratuur lezen of andere dingen om je kennis te vergroten.

• Plan vooruit

Het kan een goed idee zijn om alvast vooruit te werken. Wie weet kan je wat doen voor projecten die in de toekomst veel tijd (gaan) kosten. Dat kan je in de toekomst misschien stress besparen.

• Ga netwerken

De zomertijd is ook een periode om je collega’s van andere afdelingen (nog) beter te leren kennen. Stap eens binnen bij een collega die minder vaak spreekt. Dat kan nieuwe inzichten en inspiratie opleveren.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem eens contact met één van onze recruiters.

 

Gerelateerde artikelen

Dertiende maand de leukste bonus die er is

De leukste bonus die er is: 13e maand, eindejaarsuitkering of dubbel vakantiegeld

Je ziet het wel eens in een vacaturetekst staan: je krijgt naast je salaris en andere extraatjes ook nog eens een ‘dertiende maand’. Maar wat is het precies? Het heeft niks met ongeluk te maken. Integendeel. Over het getal 13 doen allemaal theorieёen de ronde. Eén ervan is dat het ongeluk zou brengen. Niks van […]

Lees artikel

Brys breidt dienstverlening uit met interim-HR-werkzaamheden

Brys heeft haar dienstverlening uitgebreid met interim-HR-werkzaamheden. De interim-medewerkers staan klaar om bedrijven en organisaties bij te springen bij hun HR-vraagstukken. “Omdat we veel kennis hebben van het werkveld en de markt kunnen we bedrijven op een uitstekende manier helpen.” De mensen van Brys werven al personeel (sales, finance, office, marketing en HR) voor bedrijven […]

Lees artikel
Kalende man is werkzaam als HR manager en is aan het communiceren met zijn collega

Wat doet een HR manager?

Als werving- en selectiebureau begrijpen we bij Brys dat het personeelsbeheer van essentieel belang is voor het succes van elke organisatie. HR managers spelen hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat het personeel tevreden en productief is. In deze blog werpen we een blik op wat een HR manager doet en waarom deze […]

Lees artikel