De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Recruiter Jalise: “Stap uit je comfortzone, dat deed ik zelf ook”

26 september 2024
Recruiter Jalise van Brys

Als er één iemand weet hoe het is om bemiddelt te worden door Brys is het recruiter Jalise den Toom. Zelf wordt ze in 2024 bemiddelt naar een baan. Bij Brys zelf. “Het beste advies wat ik werkzoekenden kan meegeven is: stap uit je comfortzone. Misschien ligt er wel een mooie baan voor jou te wachten buiten je eigen vakgebied of werkveld.”

Het is het vroege voorjaar van 2024. Jalise heeft net haar opleiding Social Work afgerond en zoekt een baan. In haar eigen vakgebied, het sociale domein, is moeilijk wat te vinden. In de supermarkt in haar woonplaats Hardinxveld-Giessendam komt ze Tjeerd Putters, directeur bij Florys Groep, tegen. Die verwijst ze door naar Johan Scheurwater, manager van Brys. “Diezelfde middag werd ik door hem gebeld en maakten we een afspraak om een bakkie te doen. Ik deed mijn verhaal en kreeg gelijk de kans om het recruitersvak te ontdekken. Nadat ik er even over na had gedacht kreeg ik het gevoel dat ik deze kans moest grijpen.”

Ruim driekwart jaar later bemiddelt Jalise inmiddels zelf dagelijks mensen naar een vaste baan. Samen met haar collega Adriaan bemiddelt ze werkzoekenden naar functies in de sales en marketing. “Ik heb heel erg moeten wennen aan het vak van recruiter. Ik had geen idee wat het was. Ook moest ik enorm wennen aan het werken op kantoor. Maar nu bemiddel ik met veel plezier mensen die werk zoeken. Ik drink een bakkie aan de koffietafel en ga op zoek naar een vaste baan die bij hen past.”

Verdiepen

Daarbij zet de Hardinxveldse de ervaring die ze had bij haar eigen zoektocht volop in. “Ik moedig mensen aan om uit hun comfortzone te stappen. Kijk verder dan je eigen vakgebied of de opleiding die je hebt gevolgd. Het geeft je een bredere kijk op wat de arbeidsmarkt allemaal te bieden heeft. De arbeidsmarkt is momenteel zo groot. Er zijn zoveel verschillende functies. Waarvan ik zelfs ook soms de helft nog niet weet wat het inhoudt. Het is goed om je daarin te verdiepen. Wie weet, zit er wel een baan bij die bij je past.”

Wie werk zoekt: neem zeker eens contact met Jalise. “Onze kracht is dat wij een warme band hebben met bedrijven in de regio. We weten precies wat zij zoeken en kunnen dat de kandidaat aanbieden. Brys doet dat op een heel persoonlijke manier. We kijken niet alleen naar het cv, maar zeker ook naar iemands persoonlijkheid. Daardoor kunnen wij een goede match maken. Zo van: zien we deze persoon bij een klant zitten of niet? Past diegene bij de sfeer van het bedrijf en het team waar deze persoon in terecht komt? We hebben daar zeker wel een puntje op ten opzichte van andere bedrijven.”

De mooiste bemiddeling

Het heeft zeker zin om Jalise te bellen als je een baan zoekt: ze heeft diverse mensen bemiddelt naar een leuke sales- of marketingfunctie. “Mijn eerste bemiddeling was tegelijk de mooiste tot nu toe. Dat was iemand die uit de zorg kwam en op zoek was naar een nieuwe rol in de sales. Met mijn achtergrond in het sociale domein begreep ik hem direct. Na twee gesprekken met hem en een gesprek met bedrijf was het rond. Hij kon zo bij de klant aan de slag.”

Wil jij ook zo’n mooie baan? Neem dan contact op met Jalise of één van haar collega’s.

Gerelateerde artikelen

Recruiters van Brys staan voor je klaar

Hoe Johan, Adriaan, Jenty of één van onze andere recruiters jou aan de juiste baan kunnen helpen

Of je nu Johan, Huib, Jonathan, Adriaan, Jenty of Jalise spreekt, ze staan klaar om jou aan een mooie baan te helpen. Hoe? Dat leggen we graag aan je uit. Op het kantoor van Brys vind je allemaal recruiters met kennis en ervaring in en van de arbeidsmarkt. In jouw zoektocht naar een baan gaan […]

Lees artikel
Dertiende maand de leukste bonus die er is

De leukste bonus die er is: 13e maand, eindejaarsuitkering of dubbel vakantiegeld

Je ziet het wel eens in een vacaturetekst staan: je krijgt naast je salaris en andere extraatjes ook nog eens een ‘dertiende maand’. Maar wat is het precies? Het heeft niks met ongeluk te maken. Integendeel. Over het getal 13 doen allemaal theorieёen de ronde. Eén ervan is dat het ongeluk zou brengen. Niks van […]

Lees artikel

Brys breidt dienstverlening uit met interim-HR-werkzaamheden

Brys heeft haar dienstverlening uitgebreid met interim-HR-werkzaamheden. De interim-medewerkers staan klaar om bedrijven en organisaties bij te springen bij hun HR-vraagstukken. “Omdat we veel kennis hebben van het werkveld en de markt kunnen we bedrijven op een uitstekende manier helpen.” De mensen van Brys werven al personeel (sales, finance, office, marketing en HR) voor bedrijven […]

Lees artikel