De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat doet een accountmanager?

23 juli 2024
Jenty Treuren - Vink
Een man is werkende op kantoor in rotterdam en is aan het werk op zijn laptop

Bij Brys weten we hoe essentieel een accountmanager is voor elke organisatie. Een accountmanager draagt bij aan het succes van bedrijven door klantrelaties te beheren en nieuwe zakelijke kansen te creëren. In deze blog bespreken we de rol van een accountmanager en waarom deze functie zo belangrijk is.

Wat is een Accountmanager?

Een accountmanager is de schakel tussen een bedrijf en zijn klanten. Deze professional zorgt ervoor dat de wensen en eisen van klanten worden begrepen en ingevuld. De verantwoordelijkheden van een accountmanager omvatten het beheren van bestaande klantaccounts, het opbouwen van nieuwe klantrelaties en het verhogen van klanttevredenheid en loyaliteit. Een accountmanager draagt bij aan het succes van een bedrijf door klanten tevreden te houden en nieuwe zakelijke kansen te benutten.

Soorten Accountmanagers

Binnen het vakgebied van accountmanagement zijn er verschillende rollen die elk specifieke taken en verantwoordelijkheden hebben:

  • Junior Accountmanager:

    Ondersteunt senior accountmanagers, houdt klantgegevens bij, bereidt vergaderingen voor en helpt bij de ontwikkeling van verkoopstrategieën. Ze leren de basisprincipes van accountmanagement en groeien geleidelijk in hun rol.

  • Key Accountmanager:

    Beheert de belangrijkste klantaccounts van een bedrijf. Deze klanten zijn vaak goed voor een aanzienlijk deel van de omzet, dus het behouden van deze relaties is cruciaal.

  • Sales Accountmanager:

    Richt zich op de verkoop van producten en diensten aan nieuwe en bestaande klanten. Ze werken aan het uitbreiden van het klantenbestand en het verhogen van de verkoopcijfers.

  • Technical Accountmanager:

    Heeft een technische achtergrond en biedt ondersteuning bij de verkoop van complexe producten en diensten. Ze werken nauw samen met de technische teams om klanten te adviseren en te ondersteunen.

  • National Accountmanager:

    Beheert klantaccounts op nationaal niveau en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nationale verkoopstrategieën.

  • Global Accountmanager:

    Richt zich op klanten die wereldwijd opereren en zorgt ervoor dat deze klanten consistent worden bediend in verschillende regio’s.

 

Wat verdient een Accountmanager?

Het salaris van een accountmanager kan sterk variëren, afhankelijk van de sector, de grootte van het bedrijf en de ervaring van de accountmanager. Bij de vacatures accountmanager van Brys ligt het gemiddelde bruto salaris van een accountmanager tussen de €2.750 en €6.500 per maand. dit is een hoger gemiddelde dan het gemiddelde van het gehele land. Junior accountmanagers beginnen vaak aan de onderkant van deze schaal, terwijl senior accountmanagers aan de bovenkant kunnen verdienen. Dit accountmanager salaris weerspiegelt de verantwoordelijkheden en de waarde die een accountmanager toevoegt aan het bedrijf. Klik op de knop hieronder voor meer informatie

Vacatures account manager

Accountmanager Vacatures

Geïnteresseerd in een carrière als accountmanager? Er zijn tal van mogelijkheden beschikbaar. Bij Brys hebben we regelmatig openstaande vacatures. Een vacature accountmanager bij Brys biedt je de kans om deel uit te maken van een dynamisch team waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en een positieve impact kunt maken op de organisatie en haar klanten.

Salaris account manager

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze actuele vacatures op onze website. Bij Brys hechten we veel waarde aan onze medewerkers en streven we ernaar om een inspirerende en ondersteunende werkomgeving te creëren. Klik op de onderstaande knop om onze accountmanager vacatures te bekijken en solliciteer vandaag nog!

Als u op zoek bent naar getalenteerde accountmanagers om uw team te versterken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Brys. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste professionals voor uw organisatie.

Contact

Gerelateerde artikelen

Dertiende maand de leukste bonus die er is

De leukste bonus die er is: 13e maand, eindejaarsuitkering of dubbel vakantiegeld

Je ziet het wel eens in een vacaturetekst staan: je krijgt naast je salaris en andere extraatjes ook nog eens een ‘dertiende maand’. Maar wat is het precies? Het heeft niks met ongeluk te maken. Integendeel. Over het getal 13 doen allemaal theorieёen de ronde. Eén ervan is dat het ongeluk zou brengen. Niks van […]

Lees artikel

Brys breidt dienstverlening uit met interim-HR-werkzaamheden

Brys heeft haar dienstverlening uitgebreid met interim-HR-werkzaamheden. De interim-medewerkers staan klaar om bedrijven en organisaties bij te springen bij hun HR-vraagstukken. “Omdat we veel kennis hebben van het werkveld en de markt kunnen we bedrijven op een uitstekende manier helpen.” De mensen van Brys werven al personeel (sales, finance, office, marketing en HR) voor bedrijven […]

Lees artikel

Help, al mijn collega’s zijn op vakantie!

Hoogzomer op kantoor. De zon schijnt, de meeste collega’s op vakantie en jij zit hard te buffelen achter je computer. Hoe kan je die tijd goed besteden? Het kan natuurlijk zijn dat je het juist extra druk hebt als je collega’s op vakantie zijn. Hetzelfde werk moet gedaan worden door minder mensen. Maar het kan […]

Lees artikel