De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat doet een HR manager?

23 juli 2024
Jenty Treuren - Vink
Kalende man is werkzaam als HR manager en is aan het communiceren met zijn collega

Als werving- en selectiebureau begrijpen we bij Brys dat het personeelsbeheer van essentieel belang is voor het succes van elke organisatie. HR managers spelen hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat het personeel tevreden en productief is. In deze blog werpen we een blik op wat een HR manager doet en waarom deze functie zo belangrijk is.

 

Wat is een HR Manager?

Een HR manager, oftewel een Human Resource Manager, is verantwoordelijk voor het beheren van de personeelsafdeling binnen een organisatie. Deze professional houdt zich bezig met het werven en selecteren van nieuwe medewerkers, het ontwikkelen van personeelsbeleid, het beheren van arbeidsvoorwaarden, en het bieden van ondersteuning bij conflictoplossing en werknemersrelaties. Een HR manager zorgt voor een positieve werkomgeving en ondersteunt het management bij strategische beslissingen die betrekking hebben op het personeel.

 

Wanneer is een HR Manager nodig?

Een HR manager is vooral nodig wanneer een organisatie groeit en de complexiteit van het personeelsbeheer toeneemt. In kleinere bedrijven kunnen deze taken vaak door de directie of een administratief medewerker worden uitgevoerd. Naarmate het personeelsbestand echter groeit, wordt het noodzakelijk om een gespecialiseerde HR manager in te schakelen om ervoor te zorgen dat alle HR-processen efficiënt en effectief verlopen.

 

Wat verdient een HR Manager?

Het salaris van een HR manager kan variëren afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de sector en de ervaring van de manager. In Nederland ligt het gemiddelde bruto salaris van een HR manager tussen de €3.500 en €5.500 per maand. Meer ervaren HR managers of degenen die werken in grotere bedrijven kunnen zelfs meer verdienen. Dit hr manager salaris weerspiegelt de verantwoordelijkheden en de waarde die een HR manager toevoegt aan de organisatie. Lees hier meer over het salaris van een HR manager.

Salaris HR manager

 

Vacature HR Manager

Ben je geïnteresseerd in een carrière als HR manager? Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar. Bij Brys hebben we regelmatig openstaande vacatures voor een HR manager. Een vacature Hr manager bij Brys biedt je de kans om deel uit te maken van een dynamisch team waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en een positieve impact kunt maken op de organisatie en haar medewerkers.

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures bij Brys. Bij Brys hechten we veel waarde aan onze medewerkers en streven we ernaar om een inspirerende en ondersteunende werkomgeving te creëren. Klik op de onderstaande knop om onze hr manager vacatures te bekijken en solliciteer vandaag nog!

Vacatures HR manager

 

Als u op zoek bent naar getalenteerde HR managers om uw team te versterken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Brys. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste HR professionals voor uw organisatie.

Contact met Brys

Gerelateerde artikelen

Recruiter Jalise van Brys

Recruiter Jalise: “Stap uit je comfortzone, dat deed ik zelf ook”

Als er één iemand weet hoe het is om bemiddelt te worden door Brys is het recruiter Jalise den Toom. Zelf wordt ze in 2024 bemiddelt naar een baan. Bij Brys zelf. “Het beste advies wat ik werkzoekenden kan meegeven is: stap uit je comfortzone. Misschien ligt er wel een mooie baan voor jou te […]

Lees artikel
Recruiters van Brys staan voor je klaar

Hoe Johan, Adriaan, Jenty of één van onze andere recruiters jou aan de juiste baan kunnen helpen

Of je nu Johan, Huib, Jonathan, Adriaan, Jenty of Jalise spreekt, ze staan klaar om jou aan een mooie baan te helpen. Hoe? Dat leggen we graag aan je uit. Op het kantoor van Brys vind je allemaal recruiters met kennis en ervaring in en van de arbeidsmarkt. In jouw zoektocht naar een baan gaan […]

Lees artikel
Dertiende maand de leukste bonus die er is

De leukste bonus die er is: 13e maand, eindejaarsuitkering of dubbel vakantiegeld

Je ziet het wel eens in een vacaturetekst staan: je krijgt naast je salaris en andere extraatjes ook nog eens een ‘dertiende maand’. Maar wat is het precies? Het heeft niks met ongeluk te maken. Integendeel. Over het getal 13 doen allemaal theorieёen de ronde. Eén ervan is dat het ongeluk zou brengen. Niks van […]

Lees artikel